در آخریــن روزهــای سال 1403، مجتمــع آموزشی حضرت جوادالائمه شــاهد اتفاقی نو، خالقانــه و تاثیرگذار بود.
رونمایــی از کلاس تخصصــی درس فیزیــک بــا ظاهــری متفاوت بی تردید یکی از تاثیرگذارترین اقداماتی بود که درســالهای اخیر در حوزه آموزش شاهد آن بودیم. به گفته دانش آمــوزان منشــاء ِ اصلــی ایــن اتفاق شــیرین معلمی است که با عشق به کارش نه تنها الگوییست برای دانش آموزان بلکه همواره مســبب ایجاد انگیزهِ آینده ای روشــن برای آنها بوده است.

حسینی شریف مدیر دبیرستان دور دوم پسرانه جوادالائمه(ع)

ابوالفضل اقبالی معلمِ کاربلد و خوشذوقِ درس فیزیک با اعتقاد به اینکه فضای آموزشی این درس باید متفاوت باشد تا یادگیری ارتقاء یابد، استارت اولیه تحول در این کلاسِ درس را زد و بعد از آن همهچیز با خرید چند تخته هوشمند شروع شد. رفته رفته ذوق دانشآموزان برای تجهیز این کلاس بیشتر و ایدهها عنوان شد. گامِ بعدی خرید میز و صندلیهای جدید و متفاوت بود و رفته رفته با مشارکتِ بینظیر دانشآموزان، این کلاس به یک فضای بسیار جذاب با المانهایی از قوانین فیزیک تبدیل شد و قطعا بدون مشارکت و همفکری دانشآموزان این اتفاقِ اثربخش و زیبا هیچگاه رخ نمیداد.

علیرضا اقبالی دبیر فیزیک

پروژهای با نام تحول در درس فیزیک بهواسطه میانگینِ 1 تا 2 درصدی این درس در کنکور سراسری کلید خورد و از دو سال قبل بررسیها در این زمینهها آغاز شد تا در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در نحوه تدریس و فضای عملی این درس باید تغییراتی ایجاد شود. باعث افتخار است که بگویم، کلاس تخصصی درس فیزیک، با مشارکت 150 دانشآموز شکل گرفت. جالب اینکه فیزیک جزو متون درسی برخی از مشارکتکنندگان نبود زیرا دانشآموز رشته انسانی بودند اما با عشق کنارِ هم ایستادند و این کلاس را ساختند. 32 آیتم در این فضای آموزشی اجرا شد که همگی بر اساس المانهای رشته فیزیک انجام شده است. هدف اصلی نیز اجرای مباحث تئوری فیزیک بهصورت عملی بود که خوشبختانه در همین مدتِ اندک، انگیزه و شورِ مضاعفی برای یادگیری ایجاد کرد. این اتفاق همچنین اعتماد به نفس و خودباوری را در بچهها تقویت کرد زیرا به این باور رسیدند که میتوانند کارهای بزرگ و تاثیرگذاری انجام دهند. این کلاس بدون هیچ الگوبرداری و برای نخستین بار انجام شد که خود اتفاقی ارزشمند است.

غلامعلی سفید مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی حضرت جوادالائمه(ع)

به عقیده من در نظام آموزش و پروزش، معلم نقش اصلی و نخست را دارد و معلمی موفق است که با عشق این حرفه را دنبال کند. نشانه عشق هم زمانی است که برای این کار می گذارد. بیتردید ابوالفضل اقبالی نمونه بارز این جمله من است و نتیجه آن عشقی شده است که بچهها به ایشان و حتی این درس پیدا کردهاند.

علی دهقان مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد

یکی از اصلیترین ارکان آموزش و پرورش مدرسه است و بیتردید موثرترین فرد در این نظام و حتی جامعه معلمها هستند. باور و تاکید این مجتمع آموزشی بر مشارکت دانشآموزان و والدین در فعالیتهای آموزشی و تربیتی است که قطعا تاثیری شگرف دارد.فناوری، نگاه نو، همنشینی آموزش عملی و تئوری، ایدهپردازی و خلاقیت تمام واژههایی است که در این مجموعه محقق شده است.

مجتبی میرجلیلی و طاها کلانتری  نماینده دانش آموزان دبیرستان دور دوم پسرانه جوادالائمه(ع)

خرسندیم که توانستیم اثری ارزشمند برای این مدرسه و درس فیزیک به یادگار بگذاریم. سپاس از استاد ابوالفضل اقبالی دبیر خوشذوق، کاربلد فیزیک بهخاطر ایدههای ناب و همراهی شان. قطعا همنشینی دروس تئوری در کنارِ عملی نتایجی بسیار عمیق تر و نتیجه بخشتری دارد. ما کاشتیم تا دیگران بهره ببرند. برخی گفتند: «دیگر تا پایان حضورمان در این کلاس و مدرسه زمانی باقی نمانده است.» اما ما در جواب گفتیم:«ما کاشتیم تا دیگران بهره ببرند.» شاید اگر پیش از ما این ایده به ذهن دیگران رسیده بود قطعا تا امروز بهره زیادی از این کلاس برده بودیم و توان علمیمان بیش از این ارتقاء پیدا کرده بود. امیدواریم پس از ما نیز در جهت رشد و توسعه این کلاس گامهای خوبی برداشته شود و همراه با روز پیش رود. خوشحالیم از اینکه به ایدههایمان بها داده شد که بسیار برای ما ارزشمند بود و بیتردید همین امر حس مشارکت را در دانشآموزان تقویت کرد.